nieuws

Atag matigt winstverwachting

bouwbreed

Atag heeft de winstverwachting voor dit jaar gematigd. Bij de publicatie woensdag van de halfjaarcijfers zei de producent van keukenapparatuur, verwarming en fietsen dit jaar een gelijke winst te voorzien als in 1995. Van een stijging is niet langer sprake, doordat verbeteringen bij een aantal overgenomen bedrijven meer tijd vergen dan was gehoopt.

De winst over het tweede kwartaal daalde licht van f. 7,1 miljoen tot f. 6,9 miljoen. De nettowinst over de eerste helft van dit jaar kwam daardoor uit op f. 12,5 miljoen, vrijwel gelijk aan de f. 12,4 miljoen in dezelfde periode vorig jaar.

Het bedrijfsresultaat daalde in het eerste halfjaar van f. 24,3 miljoen tot f. 23,8 miljoen, terwijl de omzet met 25 procent steeg van f. 397 miljoen tot f. 495 miljoen. Ondanks de moeizame verbetering bij de geacquireerde bedrijven blijft Atag op het overnamepad.

Reageer op dit artikel