nieuws

Amsterdam moet wachten met uitbreiding haven

bouwbreed

De gemeente Amsterdam mag nog niet beginnen met de geplande havenuitbreiding in het westelijk havengebied. Dit is door de Raad van State in Den Haag bekendgemaakt. Volgens de Raad van State is het nodig om eerst de resultaten van een milieu-effectrapportage af te wachten. Deze mer is naar verwachting rond de jaarwisseling gereed. Enkele weken geleden probeerde Amsterdam door een procedure bij de Raad van State voor elkaar te krijgen dat er snel een begin gemaakt kan worden met de werkzaamheden. Amsterdam wil allereerst beginnen met de aanleg van de, in totaal 50 hectare grote, Afrikahaven.

Tegen de plannen bestaan grote bezwaren. De gemeente Haarlemmerliede en Spaarnwoude zouden een deel van hun gebied kwijtraken. Ook de inwoners van het dorp Ruigoord, op 400 meter afstand van de geplande Afrikahaven, hebben steeds fel geprotesteerd. Over de kwestie is ook een oordeel gevraagd aan het Europees Hof voor Justitie. Het is nog niet duidelijk wanneer dit oordeel komt.

Reageer op dit artikel