nieuws

Waterschap neemt grond ‘in beslag’

bouwbreed

Het Waterschap Peel en Maas heeft, met de steun van Deltawet Grote Rivieren, grond in bezit genomen voor het aanleggen van het laatste stuk Maasdijk van 800 meter lengte in Arcen. Tweehonderd meter kadelichaam lopen over grond van tuinder B. Huibers. Met hem heeft het schap bijna een jaar onderhandelt over prijs en trace, zonder tot een vergelijk te komen.

Binnen drie maanden moet het schap een nieuw bod doen. Als Huibers dit niet accepteert moet hij naar de rechter stappen.

Huibers zegt dat door de werkzaamheden, vlak voor de oogsttijd, een groot aantal dure planten vernield is en het werk onnodig duur wordt gemaakt. Een woordvoerder van het Waterschap ontkent niet dat planten opgeruimd zijn. Hij zegt dat het eerste kadeplan, na bezwaarschriften van belanghebbenden, door de Raad van State werd afgewezen. Het vervangende plan, dat 4 april werd goedgekeurd, kon nu pas in uitvoering genomen worden. Dat kon niet wachten en kon ook niet eerder, aldus de woordvoerder.

Reageer op dit artikel