nieuws

Vrijwel niets bestand tegen NPK-materieel

bouwbreed Premium

De Nederlandse vertegenwoordiging van de Nippon Pneumatic mfg., ofwel NPK, heeft een nieuwe serie betonscharen op de markt gebracht. Daarnaast voert men nu ook de hydraulische koppensneller van Taets Techniek uit Wassenaar.

De Nederlandse vestiging van NPK te Vlaardingen brengt de S-serie betonscharen nu op de Nederlandse markt. Deze uit acht modellen bestaande serie scharen is geschikt voor mini-graafmachines vanaf 2 ton tot en met graafmachines van 70 ton.

De hoofdcilinder bij deze scharen is zodanig geconstrueerd dat een geintegreerde drukverhoger automatisch in werking treedt zodra de schaar tegendruk ondervindt. Door deze drukverhoger is de betonschaar met een relatief lage oliestroom sneller en krachtiger dan scharen zonder drukverhoger, daar andere functies van de graafmachine onbeinvloed blijven. Tevens is door deze bouwwijze te hanteren de schaar compacter, lichter in gewicht en gebruiksvriendelijk.

Het eigen gewicht van de scharen loopt van 275 tot en met 5550 kg, bij bekopeningen van 350 tot 1500 mm.

Betonvergruizer

De S-serie is ook als vergruizer inzetbaar bij licht sloopwerk. Hiertoe ke bredere schaarbekken op eenvoudige wijze te monteren. Hierdoor ke betondelen vergruisd worden terwijl tevens de betonwapening verwijderd kan worden.

Naast het NPK-aanbod levert dit bedrijf ook de serie koppensnellers van Taets Techniek BV. Met dit materieel zijn betonnen palen te bewerken van een diameter van 180 tot 2305 mm.

Reageer op dit artikel