nieuws

Vleuten-De Meern schort samenwerking Leidsche Rijn op

bouwbreed Premium

De gemeenteraad van Vleuten-De Meern heeft unaniem besloten met onmiddellijke ingang de samenwerking bij de bouw van Leidsche Rijn op te schorten. De beslissing is een reactie op de herindelingsplannen van de provincie Utrecht. De bouw van in totaal 30.000 woningen in de nieuwe stad tussen Vleuten-De Meern en Utrecht kan daardoor naar alle waarschijnlijkheid pas later van start gaan.

Vleuten-De Meern houdt de provincie verantwoordelijk voor de vertraging. In het onlangs gelanceerde herindelingsplan wordt de gemeente volledig geannexeerd door Utrecht. Met die ontwikkelingen in het vooruitzicht is het volgens de provincie voor Vleuten-De Meern onmogelijk een dergelijk omvangrijk bouwpo naar behoren uit te voeren.

Het plan om 11.000 woningen te bouwen op het grondgebied van Vleuten-De Meern, te beginnen in de wijk Veldhuizen, staat hierdoor voorlopig in de ijskast. Na de zomer komt de Vleutense raad weer bijeen om over het onderwerp te spreken.

Reageer op dit artikel