nieuws

Venieri brengt minimodel in lijn graaf-laadcombinaties

bouwbreed Premium

De machinefabrikanten Venieri en Libra, beide vertegenwoordigd door Road BV in Barneveld lanceerden op de beurs Samoter 1996 in Verona nieuwe programma-uitbreidingen die binnenkort in produktie worden genomen. Bij Venieri ging het om een 1.33 graag-laadcombinatie in mini uitvoering en die ook leverbaar wordt als mini-shovel. De nieuwe machine is een vierwielgestuurde mini waarvan de motor aan de zijkant is geplaatst. Op deze wijze kon een machine worden geconstrueerd van zeer geringe lengte en met zeer kleine wielbasis. Met de twee stuurbare assen komt deze 1.33 tot een zeer geringe draaicirkel van 2.05 meter. De werkbreedte van deze graaf-laadmachine is 1.35 meter bij montAge van standaard banden.

De motor is een Perkins watergekoelde 4-cilinder dieselmotor van het type 104-19 die een netto vermogen levert van 39 pk. Het hydraulisch systeem is afgevuld met biologisch afbreekbare hydrauliekolie.

Daar de geluidemissie van de motor binnen de gestelde eisen blijft, valt de machine binnen de VAMIL regeling.

In produktie gaat ook de Libra minigraver 150 W. De graafmachine was in Verona te zien met aan de voorzijde gemonteerd en in hoogte verstelbaar dozerblad. Ook de graafarm is hydraulisch verstelbaar. Behalve op standaard enkellucht is de mobiele machine ook te zetten op dubbellucht en kan de tweedelige giek worden vervangen door een mono-arm.. Het dozerblad is eenvoudige te vervangen door twee onafhankelijk van elkaar te bedienen steunpoten. Krachtbron in deze minigraver is een Kubota V-2203-B 4 cilinder die 50 pk levert. Een Rexroth transmissie draagt zorg voor de krachtoverbrenging van de motor op de vier aan gedreven wielen. De Hurth assen zijn uitgerust met natte remmen terwijl een Rexroth hydrtaulisch systeem met 2 variabele pompen van in totaal 2 x 47 l/min het vermogen levert voor alle kraanfuncties. Het Libra programma is aan de onderzijde verder nog aangevuld met de 114 S, die wordt gezien als een eenvoudige versie va n de Libra 116 S.

Reageer op dit artikel