nieuws

Venieri 8.23 B met dwars geplaatste dieselmotor

bouwbreed

Behalve de Italiaanse Venieri wielladerlijn, vertegenwoordigd door de modellen 1.63 B, 3.63 B, 3.63 D, 4.63 D, 5.63 en 7.63, presenteert Road BV uit Barneveld op de TKD ook de B-versie van de graaf-laadcombinatie, de 8.23.

Deze 8 ton zware knikgestuurde graaf-laadmachine heeft met 96 pk ten opzichte van zijn voorganger, ongeveer 10 pk meer motorvermogen. De motor, een Perkins 1004-4 turbo diesel, is dwars geplaatst direct achter het centrale knikpunt. Behalve een goede gewichtsverdeling wordt dankzij de lage ligging van deze krachtbron een goede stabiliteit gegarandeerd. Zowel naar voor als achter heeft de machinist bovendien een onbelemmerd zicht op het werk.

Verbetering ten opzichte van het oude model is ook te vinden in het graafbereik van de dieplepelinrichting. Het grootste bereik ligt op 5300 mm, terwijl de maximale graafdiepte 4800 mm bedraagt. Met drie versnellingen vooruit bereikt de machine een grootste rijsnelheid van 33 km/ uur.

De Venieri 8.23 B is standaard uitgerust met een 1100 liter laadbak. De inhoud van de dieplepelbak is 165 liter.

Reageer op dit artikel