nieuws

Valkhofburcht in Nijmegen herbouwd

bouwbreed Premium

De gemeenteraad van Nijmegen is akkoord met de herbouw van de middeleeuwse Valkhofburcht. De ruine van de in 1796 gesloopte burcht ligt op een van de mooiste punten van Nijmegen. Het plan behelst de herbouw van de burcht naar het silhouet van 1795. De historische elementen van het complex blijven gehandhaafd.

Het initiatief voor de herbouw is afkomstig van de Valkhofvereniging. Zij ijvert al sinds 1978 voor het in ere herstellen van de burcht. De kogel is nu door de kerk. De raad is akkoord gegaan met een investering van f. 45 miljoen. De Nijmeegse poontwikkelaar ICE Ontwikkeling heeft berekend dat herbouw voor dit bedrag moet lukken. De uitvoering zal ter hand worden genomen door de Strukton Groep en Koninklijke Woudenberg Ameide. Rond de eeuwwisseling moet het werk klaar zijn.

Reageer op dit artikel