nieuws

Uitschuifveld Gelders Stadion blijft overeind

bouwbreed

In het in aanbouw zijnde Gelders Stadion kan het geplande uitschuifbare grasveld worden aangelegd. Drie bewonersverenigingen hadden via een spoedprocedure bij de Raad van State in Den Haag geprobeerd de komst van deze grasmat tegen te houden, maar hun verzoek om schorsing werd afgelopen vrijdag van de hand gewezen.

Het was eerst de bedoeling dat de grasmat in het multifunctionele stadion tijdens andere evenementen zou worden beschermd met een houten vloer die met behulp van luchtdruk van onder de tribunes over het gras gelegd zou worden. Het Gelders Stadion NV besloot daarvan af te zien en te kiezen voor een grasveld in een betonnen bak, die buiten het stadion gereden worden. Dat was bij de gemeente Arnhem gemeld.

De bewonersverenigingen maakten daar bezwaar tegen, zij vinden dat de wijziging niet via een melding maar een vergunning zou moeten worden geregeld. De exploitant en de gemeente Arnhem stellen dat de wijziging geen verslechtering voor het milieu betekent, maar zelfs een verbetering doordat de nieuwe constructie minder geluid maakt. De bewoners spreken dat tegen.

Reageer op dit artikel