nieuws

Skien op echte sneeuw in hartje Amsterdam

bouwbreed

Skien op echte sneeuw in hartje Amsterdam. Dat is over een jaar of twee mogelijk als de deelraad Slotervaart/Overtoomse veld op 17 juni het licht op groen zet voor de komst van het grootste overdekte wintersportcentrum in Europa. Alleen in Tokio bestaat iets vergelijkbaars. Daar is het skien zo razend populair dat de baan 24 uur per dag open is.

Voorlopig is dat in Amsterdam niet de bedoeling, zegt F. van Beek van de Amsterdamse dienst Ruimtelijke Ordening. Maar de verwachting is wel dat het Amsterdamse centrum zoveel bezoekers trekt dat de exploitatie geen probleem zal zijn.

Het nieuwe centrum met een oppervlakte van 14.400 vierkante meter, verrijst op het sportcomplex Riekerhaven in Slotervaart, vlakbij het Confectiecentrum dat langs de A10 richting Schiphol ligt. De bouw vergt een investering van f. 70 miljoen. Het initiatief is afkomstig van Jan Bloem Entertainment uit Alkmaar.

Reageer op dit artikel