nieuws

Rotterdam en Capelle akkoord met Rivium-Noord

bouwbreed

Na jarenlang openlijk met elkaar overhoop te hebben gelegen, lijken de buurgemeenten Rotterdam en Capelle aan den IJssel hun bestuurlijke patstelling te hebben doorbroken. Onlangs tekenden de Capelse wethouder P. Doodkorte en zijn Rotterdamse ambtgenoot H. Kombrink hun handtekening een raamovereenkomst, die voorziet in de uitvoering van grote bouwpoen en voorzieningen in de infrastructuur.

Een onderwerp in de beoogde raamovereenkomst, die nog moet worden goedgekeurd door beide gemeenteraden, vormt de verdere ontwikkeling van het bedrijventerrein Rivium-Noord. Volgens de Capelse woordvoerder Verwaayen voorziet de intentieverklaring erin dat op Rivium-Noord kantoren, woningen en grootschalige recreatieve voorzieningen ke worden gerealiseerd. Capelle ziet ervan af hier een mega-bioscoop te bouwen.

Reageer op dit artikel