nieuws

Road pakt flink uit met zandbak vol noviteiten

bouwbreed

Road BV pakt flink uit op de Technische Kontaktdagen die overmorgen beginnen. Met name waar het de grondverzetmachines betreft, biedt dit Barneveldse bedrijf de bezoeker een keur aan (Nederlandse) noviteiten zowel in het zwaardere als het lichte materieel.

Van het Zuid Koreaanse merk Daewoo komt Road met de nieuwste modellen uit de Solar-III serie zoals de Solar 220LC-III rupsmachine met een eigen gewicht van 20 ton en een motorvermogen van 135 pk.

De Solar 280LC-III heeft een bedrijfsgewicht van 28 ton en 182 pk onder de motorkap. Op het gebied van mobiele graafmachines is er de Solar 130W-III, een goede 12 tons machine met een motorvermogen van 132 pk. Geheel nieuw is de Solar 170W-III die bedoeld is als opvulling van het gat in het leveringsprogramma tussen de 130W-III en de 200W, welke laatste machine 19,4 ton weegt.

Solar 170W-III

De mobiele graafmachine 170W-III heeft, al naar gelang de gekozen uitvoering, een eigen gewicht dat varieert tussen de 16 en 17,4 ton. In deze machine ligt de D1146 watergekoelde zes cilinder dieselmotor, dezelfde motor die in de 200W ligt en die goed is voor een vermogen van 146 pk. Overigens wordt deze motor ook gefabriceerd voor MAN-diesel. Ook deze machine is uitgerust met het door Daewoo ontwikkelde EPOS hydraulische systeem (Electronic Power Optimizing System) dat, in combinatie met de Rexroth hydrauliek zorgdraagt voor een nauwkeurige bediening en optimale prestaties onder alle omstandigheden. Bovendien zorgt deze combinatie van aansturing en hydrauliek ervoor dat het brandstofgebruik geoptimaliseerd wordt.

De Solar 170W-III kan worden uitgevoerd met alleen een dozerblad; een dozerblad in combinatie met afstempeling of alleen een hydraulische vierpunts-afstempeling. Daarnaast bestaat er de keuze tussen een monogiek of een hydraulisch verstelbare graafarm.

Bomag

Van Bomag zal een goede doorsnee aanwezig zijn van het uitgebreide programma voor- en achteruitlopende trilplaten en stampers, terwijl tevens enkele voorbeelden uit het brede walsenprogramma gedemonstreerd zullen worden.

Libra

Van Libra Industriale S.A. is er veel nieuws. Op de eerste plaats is dit de nieuwe 150W mini-graafmachine op banden. Het technische nieuws over deze machine was vorige week in Cobouw te lezen.

Naast deze noviteit is er de nieuwe 1,4 tons mini rupsgraafmachine van het type 114S. Het vorige type 114T is reeds een tijdje uit de produktie en de 114S neemt nu de opengevallen plaats in.

Venieri

Naast de lijn wielladers van Venieri en de acht tons knikgestuurde graaflaad-combinatie met pendelende achteras 8.23 B toont ROAD tevens de nog nieuwere 1.33 Mini Pala.

Deze graaflaad-combinatie valt in de klasse van drie ton bedrijfsgewicht. Het motorisch hart van deze machine wordt gevormd door een Perkins 104-19, vier cilinder dieselmotor die een maximaal vermogen afgeeft van 39 pk.

De vierwiel gestuurde graaflaad-combinatie heeft in de eerste versnelling een rijsnelheid van 0 tot 7,5 km/uur en in de tweede versnelling van 0 tot 18 km/uur.

Het laadframe is standaard uitgerust met een laadbak van 350 liter met een breedte van 1350 mm. De opbreekkracht bedraagt 2560 kg.

Het graafsysteem is van het type VF 2.75 met een graafbak met een inhoud van 45 liter. De opbreekkracht aan de lepelsteel is 1400 kg en aan de baktanden 2600 kg. Het bereik van links naar rechts bedraagt 180 gr. . De maximale graafdiepte is 2750 mm.

Dat deze machine bij uitstek geschikt is voor het (zeer) kleine werk bewijzen zijn afmetingen van een breedte, over de wielen, van 1320 mm en een transportlengte van 3750 mm.

De primeur van het merk Venieri is de mini-graaflaad-combinatie 1.33 die door zijn minimale afmetingen geschikt is voor het (zeer) kleine werk.

Om het gat op te vullen tussen de 130WIII en de 200W brengt Road de noviteit op het gebied van de mobiele graafmachines Solar 170 WIII met een eigen gewicht dat tussen de 16 en 17,4 ton ligt.

Reageer op dit artikel