nieuws

Rekenkamer bekijkt dure Maaskades

bouwbreed

De Algemene Rekenkamer onderzoekt of de provincie Limburg en de Limburgse waterschappen niet te kwistig zijn geweest met financiering van de aanleg van de Maaskades. Gedeputeerde J. Schrijen van Verkeer van de provincie Limburg heeft dat bekendgemaakt. Het aanleggen van de kades is zo’n f. 40 miljoen duurder uitgevallen dan de provincie en de waterschappen hadden begroot. Minister Jorritsma van Verkeer en Waterstaat stelde vorig jaar na de overstroming f. 155 miljoen beschikbaar voor de bescherming tegen hoog water.

Jorritsma weigert bij te passen in het tekort en kondigde al eerder aan de Algemene Rekenkamer een onderzoek naar de financiering te laten doen. Gesprekken tussen het Rijk en de provincie waren eerder op niets uitgelopen.

Volgens Schrijen hebben de eerste gesprekken al plaats gehad. Hij ziet het onderzoek met vertrouwen tegemoet. “De kades zijn niet te luxueus aangelegd, maar voldoen aan de normen van doelmatigheid.”

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels