nieuws

Rechter legt bezwaar architect Bertels naast zich neer

bouwbreed

Ondanks dat de door de gemeente Margraten afgegeven bouwvergunning gebaseerd is op een eerder afgekeurde tekening hoeft de bouw van een woning niet stil gelegd te worden. Dat heeft de rechtbank in Maastricht bepaald, naar aanleiding van een bezwaar en verzoek van architect R. Bertels uit Noorbeek. De woning verrijst naast het huis van de architect.

De oorspronkelijke bouwtekening werd door de welstandscommissie, in verband met de hoogte, afgekeurd. De tekening is hierna aangepast en de bouwvergunning verleend. Bertels, zelf lid van de welstandscommissie, kreeg in de gaten dat toch volgens de afgekeurde tekening gebouwd wordt.

Volgens woordvoerder J. Aussems van Margraten is bij de afgegeven bouwvergunning, per abuis, de afgekeurde tekening gevoegd. Margraten erkent de fout maar zegt dat de bouwer niet de dupe hoeft te worden. Daar komt bij dat de uitspraak van de rechter bepalend is.

Reageer op dit artikel