nieuws

Nieuwe serie koelmachines op de markt gebracht

bouwbreed

Van Swaay computerairconditioning en klimaatsystemen te Zoetermeer heeft een nieuwe lijn koelmachines op de markt gebracht. Ze hebben capaciteiten van 60 tot 360 kW. Ze zijn een aanvulling op de Unico-chillers in vereenvoudigde versie. De compressoren zijn compacter en de geluidhinder geringer. Een uitvoering waarbij speciale kitafdichting is toegepast, geeft een geluidvermindering van 5 dB(A). De kleine modellen hebben een koelcircuit en de grotere twee. De serie bestaat uit drie typen, namelijk de met luchtgekoelde Nike, de warmtepompuitvoering Orion en de omkaste condensorloze lucht- of watergekoelde Hydra voor binnenopstelling. De leverancier Van Swaay te Zoetermeer is tevens in staat een uitvoering te leveren met een warmteterugwinunit. De extra warmtewisselaar is hierbij aan te sluiten op het verbruikswater van de unit. Deze in Italie geproduceerde machines worden onder ISO 9001 condities gefabriceerd en zijn voorzien van de CE-markering.

Verder heeft het bedrijf voor kleine- of containerruimten de Minipac airconditioner op de markt gebracht. Deze eveneens Italiaanse unit is aan de buitenkant van de gevel van een container of kleine ruimte zoals meetstations of kleine centrales te monteren. Daardoor wordt in de desbetreffende ruimte nauwelijks ruimte door de machine ingenomen. De Minipac is zowel geschikt voor het koelen als verwarmen en is door Van Swaay te leveren in capaciteiten van 4,5-5,5 en 6 kW. Na het monteren behoeft slechts een stekker in het stopcontact te worden gestoken om de Minipac te laten werken.

Reageer op dit artikel