nieuws

Modernisering Maasroute

bouwbreed Premium

Zo’n f. 107 miljoen kost de modernisering van de Maasroute (MoMaro), waaraan momenteel hard wordt gewerkt. Het werk, dat bedoeld is om de Noord-Zuid-route tussen Weurt en Eijsden te verbeteren, bestaat uit een aantal deelplannen. Verbetering van de remmingwerken in de voorhavens, een tweede sluis bij Lith, verbetering van de toegankelijkheid van de containerhaven in Born voor vierlaags containervaart en verruiming van de Maasroute voor tweebaksduwvaart. De nieuwe remmingen op de foto bestaan uit een drijvende constructie, waardoor schepen bij elke waterstand gemakkelijk ke meren.

De remmingwerken zijn geprefabriceerd door Mannesmann Nederland. Aannemerscombinatie Dirk Verstoep/De Klerk v.o.f. voert het werk uit. Bij elkaar gaat het om 4770 meter remmingwerken, 4620 meter palen en 9300 ton staal.

Reageer op dit artikel