nieuws

Meijel wil rotonde over Noordervaart

bouwbreed Premium

Er bestaan prille plannen voor het dempen van een deel van de Noordervaart in Meijel en het aanleggen van een rotonde ter plaatse. Wanneer deze plannen daadwerkelijk doorgang vinden zou de Roggelsebrug moeten verdwijnen. Een rotonde wordt gezien als de oplossing voor de gevaarlijke verkeerssituaties op het verkeersknooppunt bij de brug.

De Noordervaart wordt slechts beperkt door schepen die bij een drietal bedrijven afmeren. Volgens woordvoerder K. Whu van Rijkswaterstaat Directie Limburg is de Noordervaart wel van groot belang voor de waterhuishouding van de Peel. “De gemeente Meijel is voorstander van het aanleggen van de rotonde. Rijkswaterstaat heeft nog geen officieel verzoek ontvangen”, aldus Whu.

Reageer op dit artikel