nieuws

Machinebouwer KHD toch niet failliet

bouwbreed

De Duitse machinebouwer Klockner-Humboldt-Deutz (KHD), die door plotseling opgedoken verliezen failliet dreigde te gaan, heeft weer toekomst. De banken die nog gelden te vorderen hebben van het bedrijf, hebben hun zegen gegeven aan een reddingsoperatie. KHD-topman Anton Schneider maakte dit bekend.

Schneider sprak van een saneringsvoorstel. Hij trad niet in detail. Deutsche Bank, met een belang van bijna 48 procent veruit de grootste aandeelhouder van KHD, is de afgelopen dagen koortsachtig bezig geweest om een reddingsplan op te stellen.

KHD, dat ruim 9400 werknemers heeft, dreigde kopje onder te gaan door zeker DM 650 miljoen mark aan verliezen die ruim tien dagen geleden aan het licht kwamen bij het dochterbedrijf Wedag. Door geknoei in de boekhouding zijn die verliezen jarenlang weggemoffeld.

Eerder konden we al melden dat de Nederlandse KHD Deutz in Rotterdam en vestigingen in Harlingen en IJmuiden, leverancier van diesel- en gasmotoren, niet door deze affaire zou worden getroffen.

Reageer op dit artikel