nieuws

Maastricht investeert jaarlijks f. 100 mln in nieuwbouw

bouwbreed

Maastricht investeert de komende jaren jaarlijks f. 100 miljoen in nieuwbouw. “Maastricht is niet alleen een stad van torens maar ook van bouwkranen”, aldus een woordvoerder van de gemeente. Vijftien poen, die geruime tijd zijn voorbereid, worden dit jaar gebouwd. Hiertoe behoren het kernwinkelgebied, de brandweerkazerne, het nieuwe gemeentelijk archief, de bebouwing van het Ceramiqueterrein en de Kleine en Grote Griend.

Op korte termijn wordt aan de reeks van werken de restauratie van het Kruisherencomplex toegevoegd waarmee een investering van circa f. 10 miljoen is gemoeid. De bedoeling is dat het complex straks wordt ingericht als ‘Huis der Kunsten’. Over de juiste invulling moet nog overleg plaatsvinden.

Reageer op dit artikel