nieuws

Libema verbouwt Groenoordhallen

bouwbreed

Libema Vrijetijdsparken, die per 1 januari 1997 de exploitatie van de Groenoordhallen van de gemeente Leiden overneemt, gaat de hal verbouwen. Daarnaast wordt er een tweede hal bijgebouwd. De totale kosten bedragen zo’n f. 5 miljoen.

De werkgelegenheid vaart er wel bij: op termijn is er plaats van 190 personeelsleden. Nu zijn dat er veertig, van wie de helft in vaste dienst.

De gemeente liet de Leidse Groenoordhallen in september 1969 bouwen voor de wekelijkse veemarkt. Door de jaren heen is het houden van de veemarkt echter steeds meer een nevenactiviteit geworden. Het accent ligt nu meer op andere evenementen, zoals tentoonstellingen en beurzen. Daarom draagt de gemeente de Groenoordhallen over aan een bedrijf dat beter op deze markt thuis is.

Reageer op dit artikel