nieuws

Leenstra geeft samenwerking met Partec vorm

bouwbreed

Leenstra Machine- en Staalbouw uit Drachten vertegenwoordigt in de Benelux de machines van het Finse Partec Concrete Engineering (PCE). Het bedrijf brengt daarnaast de eigen machines onder de aandacht. Voor de bouw daarvan werkt Leenstra al langer samen met PCE. Over en weer wisselen de ondernemingen technieken uit. Buiten de Benelux bedient PCE zelf de markt en vertegenwoordigt tevens Leenstra.

Eerdere samenwerkingen leverden goede resultaten op in Thailand, Japan en Duitsland. Het Finse bedrijf levert systemen voor het mengen, transporteren en verdelen van beton. Het programma voorziet verder in extruders, zagen en plotters voor de betonproduktie, (batterij)mallen, besturingsprogramma’s en systemen voor stort(verdichting). Leenstra levert slipformers, zagen en boren voor de langebaan-produktie, systemen voor het bewerken en vervoeren van produkten en direct-ontkistingsmachines. Het bedrijf schat de exportkansen van de laatstgenoemde machine hoog in.

Reageer op dit artikel