nieuws

Kostenafweging golfbrekers bekroond

bouwbreed Premium

De Waterbouwprijs 1996 is gewonnen door ir. A.M.W. Duijvestijn voor zijn ‘probabilistische kostenafweging tussen een statisch en dynamisch stabiele golfbreker’. De prijs voor het meest innovatieve waterbouwkundige afstudeerpo werd gisteren tijdens de Waterbouwdag uitgereikt door de voorzitter van de vereniging van Waterbouwers in Bagger-, Kust- en Oeverwerken, W.A. Lubberhuizen.

Duijvestijn ontwierp voor een haven in Sri Lanka twee concepten voor een golfbreker, een conventionele golfbreker en een zogenaamde bermgolfbreker. Met probabilistische technieken voorspelde hij niet alleen de bouwkosten, maar gaf hij ook aan welke financiele risico’s aan beide ontwerpen zijn verbonden. De afstudeeropdracht betekent volgens de jury een belangrijke stap vooruit als het gaat om risicobeperking voor inschrijvers.

Het po kwam tot stand in samenwerking met Zinkcon.

Reageer op dit artikel