nieuws

Kantelanker eenvoudig aan te brengen in holle vloer

bouwbreed Premium

Lindapter International te Bradford in Engeland brengt een kantelanker op de markt, waarmee eenvoudig installaties bevestigd ke worden aan holle betonvloeren, staalplaatvloeren of gordingen.

Het is de ‘Toggle Clamp’, geschikt voor een maximale belasting van 2,45 kN met een veiligheidsfactor 4. Op de bouwplaats wordt een draadstang M8 of M10 gereedgemaakt, met stelschroeven en oogbouten naar wens. Vervolgens wordt het draadeind met het kantelanker in een boorgat geschoven. Door te schudden kantelt het anker over 90 gr. in de holle ruimte. De moer zit dan vanzelf op de juiste plaats. De Toggle Clamp is vervaardigd van elektrolytisch verzinkt staal en is er in twee maten. In Nederland is informatie te verkrijgen bij het Lindapter International Information Centre te Waalre.

Reageer op dit artikel