nieuws

Italmacchine naar Van Gemert BV

bouwbreed Premium

Vlak voor de TKD is Van Gemert BV te Wanroy en Waddinxveen er in geslaagd het importeurschap te verwerven van de Italmacchine, de multifunctionele verreiker die tot voor kort was ondergebracht bij Gunco te Rotterdam. Op de TKD zal Van Gemert deze machine demonstreren.

Dat Gunco BV te Rotterdam de Italiaanse verreikers zou kwijtraken lag al enige tijd voor de hand. Immers per 1 mei 1996 is Gunco een van de dealers geworden van de Franse Manitou-produkten. In de produktlijn van Manitou bevinden zich o.a. ook verreikers, waardoor een aanbodsconflict was ontstaan.

De overname van het importeurschap door Van Gemert sluit geheel aan bij de policy van dit bedrijf dat er naar streeft een volledig aanbod op het gebied van bouw- en grondverzetmachines op de markt te brengen. In dit verband is de multifunctionele verreiker van Italmacchine een goede aanvulling. Dit zeker in het licht van de marktontwikkelingen waarbij de multifunctionele verreiker in een aantal gevallen het werk van specialistisch gebouwde bouwmachines probleemloos kan overnemen tegen lagere investeringskosten.

De robuust gebouwde Italmacchine kan hoogten van 5 tot 16 meter bereiken met een ballast van 2 tot 6,5 ton. Aan de telescopische mast kan een koppelsysteem worden geplaatst dat het mogelijk maakt de diverse toepassingen vanuit de cabine te bedienen. Naast vorken kan een breed arsenaal aan hulpstukken worden ingezet, zoals kranen, cementcontainers, cementmixers, laadschoppen en werkplatforms.

Reageer op dit artikel