nieuws

Huis in Oldemarkt stort in na leggen van dakpannen

bouwbreed

Een huis in aanbouw aan de Hoofdstraat te Oldemarkt in Overijssel (gemeente IJsselham) is gedeeltelijk ingestort. Dat gebeurde zaterdagavond laat, nadat overdag de dakpannen gelegd waren.

De woning wordt door de eigenaar zelf gebouwd. Volgens een aannemer uit Oldemarkt is de gedeeltelijke instorting veroorzaakt door het weglaten van een trekstang. Dit wordt door een woordvoerder van de familie bevestigd: “Het was zijn eigen fout. Hij wist wel dat er een trekstang tussen had gemoeten, maar hij wilde het dak dicht hebben tegen de regen. De buitenmuren zijn uit elkaar geduwd. De dakpannen liggen er nog op, maar er is aan beide zijden een stuk van de muur afgevallen.” Waarschijnlijk moet het dak worden verwijderd, om de schade aan de gevels te ke herstellen.

De schade wordt niet door een verzekering gedekt. Volgens de politie te Zwolle is er geen gevaar voor de belendende panden. Personeel van een aannemingsbedrijf heeft de bouwplaats afgezet en beveiligd. Bouw- en Woningtoezicht van de gemeente IJsselham stelt een onderzoek in naar de toedracht.

Reageer op dit artikel