nieuws

Gasgestookte boilers ‘gesloten’ uitgevoerd

bouwbreed Premium

Thermagas heeft een aantal op gas gestookte boilers op de markt gebracht. Deze Prominent gasboilers werken volgens het gesloten systeem. Dat wil zeggen, dat de luchttoevoer en rookgasafvoer via een gesloten (pijp)systeem verlopen.

De boilers geven veel warm water op de plaats waar dat nodig is. Ze zijn te leveren met een inhoud van 115, 220, 300 en 400 liter. Het rendement van de boilers ligt volgens de leverancier zowel gastechnisch als qua warmwateropbrengst boven de 90%. Dit dankzij het toepassen van vier tot zes wisselaars. De isolatie van de boilers is dusdanig, dat de warmtegeleidingscoefficient slechts 0,020 W/m.K bedraagt, zodat de stilstandverliezen nihil zijn. De boilers zijn voorzien van een elektronische ontsteking. De wanddikte van de stalen gasboilers is 4 mm. Deze wanden zijn voorzien van een dubbele glascoating.

Wandboiler

De 115 liter boiler is de enige die als wandboiler is uitgevoerd. De andere zijn staande modellen. Doordat de rookgasafvoerunit aan de bovenzijde draaibaar is, valt de boiler gemakkelijk op lokatie te plaatsen.

Reageer op dit artikel