nieuws

FundaFlex maakt verkeersbord tot flexibele duikelaar

bouwbreed

Fundaflex maakt van een starre verkeerspaal een buigbaar object dat bij aanrijding door een voertuig mee beweegt. In het uiterste geval laat de paal zich volledig horizontaal omklappen waarna hij weer gecontroleerd in de normale verticale stand terugkomt.

Volgens de Adviesdienst Verkeer en Vervoer van het ministerie van Verkeer en Waterstaat heeft 30% van de ca 100.000 aanrijdingen die zich jaarlijks voordoen tussen voertuigen met vaste objecten, betrekking op aanrijdingen met verkeersborden.

De gemiddelde schade per voertuig ligt volgens de Bond van Verzekeraars rond de f. 2480, overeenkomend met een schadepost op jaarbasis van totaal f. 74 miljoen. Met de FundaFlex zou dit enorme schadebedrag belangrijk ke worden teruggebracht aldus Holland Shielding Systems, leverancier van deze ‘flexibele fundering’.

De gemeente Sliedrecht had vorige week de primeur van het eerste operationele FundaFlex verkeersbord. Als eerste is deze gemeente er toe overgegaan dit flexibele funderingssysteem voor verkeersborden te gebruiken. Met het plaatsen van een groot aantal flexibele verkeersborden hoopt de gemeente Sliedrecht de schadepost aan gemeentelijke eigendommen, waarvan de dader niet of moeilijk te achterhalen is sterk te verminderen.

Een verkeersbord op een FundaFlex fundering is dermate flexibel dat zonder noemenswaardige schade hier met de auto volledig over heen kan worden gereden.

Reageer op dit artikel