nieuws

Distrimex maakt elk type pomp zelfaanzuigend

bouwbreed

Distrimex Pompen BV uit Doetinchem zal tijdens de Technische Kontaktdagen nog eens de samenwerking benadrukken met Bruin Buizen Apeldoorn. Door de combinatie van beider bedrijfsactiviteiten wordt de gww-sector op het gebied van pompen een grote mate van service geboden waarbij produktie, verkoop en verhuur onder een dak zijn te vinden.

In het brede programma bouwpompen dat Distrimex op de TKD uitstalt debuteert een tweetal noviteiten in de categorie zuigerpompen en membraanvacuumpompen.

Met de PT-zuigerpomp introduceert Distrimex niet alleen een krachtig en verbeterd pompsysteem voor bronbemaling, maar dankzij de bijzondere constructie worden bovendien meer efficiente transportmogelijkheden geboden. Door bij dit type pomp de motor onder te plaatsen heeft de fabrikant de lengte van de complete pompinstallatie sterk ke terugbrengen.

De PT-zuigerpomp wordt geleverd in een omkaste uitvoering met de afmetingen 2100 x 950 x 1465 mm (lxbxh).Ten opzichte van het standaard model van 2750 x 980 x 1130 mm (lxbxh) is de nieuwe PT-zuigerpomp 650 mm korter. Hierdoor is deze zuigerpomp dwars op de laadvloer van een vrachtwagen te plaatsen. Mede hierdoor, en dankzij een gewichtsreductie van 1800 kg naar 1500 kg is per transport een groter aantal pompen mee te nemen.

Niet zelfaanzuigende pompen zijn zelfaanzuigend te maken en zelfaanzuigende pompen ke dit sneller doen met een door Distrimex ontwikkelde membraan vacuumpomp. Dit type pomp dient ter ondersteuning bij het opbouwen van vacuum aan de zuigzijde van de al of niet zelfaanzuigende pomp waardoor leidingen belangrijk sneller onder vacuum worden gebracht.

Op deze wijze is vrijwel elk type pomp zelfaanzuigend te maken.

De Distrimex vacuum-membraanpomp maakt ook niet zelfaanzuigende pompinstallaties zelfaanzuigend. Inzet: Dankzij zijn geringe afmetingen is de PT-zuigerpomp dwars op de laadvloer te vervoeren.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels