nieuws

Dijkstal trekt handen niet af van hsl-besluit

bouwbreed

Minister Dijkstal van Binnenlandse Zaken heeft met zijn uitspraken in de Nieuwe Revu over de hoge aanlegkosten van de Hoge Snelheidslijn geen afstand willen nemen van de kabinetsbesluiten over deze spoorverbinding. De vice-premier verklaarde dit gisteren in antwoord op vragen van het Kamerlid Leers (CDA). Dijkstal had in een interview met het weekblad gesteld dat de aanleg van de hsl wel erg veel geld kost, nu is besloten tot onder andere de bouw van een tunnel onder het Groene Hart.

Leers vroeg zich naar aanleiding daarvan af of de minister van Binnenlandse Zaken vindt dat de extra compenserende maatregelen weggegooid geld zijn. Dijkstal ontkende dat. “Nee, het is geen weggegooid geld. Het is een aanvaardbare afweging van het kabinet geweest”, aldus Dijkstal.Weliswaar heeft hij dus geen volmondig ‘ja’ gezegd tegen het kabinetsbesluit, maar dat betekent niet dat Dijkstal, nu het besluit eenmaal is genomen, daar niet de volledige verantwoordelijkheid voor neemt.

Reageer op dit artikel