nieuws

Detector voor schadelijke stoffen van Acta

bouwbreed

Bij bodemsaneringspoen wordt bij cabines van hiervoor ingezette machines die zijn uitgerust met een overdruk filterinstallatie, veelvuldig gebruik gemaakt van actieve koolfilters. In geval van verzadiging van deze koolfilters ke schadelijke stoffen de cabine binnen dringen. Om aanwezigheid van schadelijke stoffen binnen de cabine adequaat te ke signaleren heeft Acta Milieu en Veiligheidstechniek een detectieapparaat ontwikkeld.

Het apparaat, door Acta onder de naam Correct-Control-HC op de markt gebracht, is een koolwaterstofdetector die de gemeten waarde elektronisch op een display in de cabine weergeeft. Bij overschrijden van een waarde van 5 PPM produceert de detector een optisch signaal. Tevens wordt in het geheugen de hoogst gemeten waarde vastgelegd.

Reageer op dit artikel