nieuws

Demag AC 75 Europese primeur bij Van der Spek

bouwbreed Premium

Door het gedifferentieerde machineprogramma dat Van der Spek Vianen BV in Nederland voert is de importeur op de TKD te vinden met zowel grondverzet- en wegenbouwmachines voor de gww-sector als met machines voor het verticaal transport. Gerenommeerde merken die Van der Spek in ons land op dit gebied vertegenwoordigt zijn onder meer Demag, Liebherr, Hamm, Fuchs en Kobelco. Met een nieuwe Demag 30 tons AC kraan zorgt de importeur voor een interessante Europese primeur.

In de categorie weg/terreinkranen zal op de manifestatie VT’96, die dit jaar deel uitmaakt van de TKD, een nieuwe 25/30 tonner worden geintroduceerd. Deze Demag AC 75 is een recente aanvulling op het kranenprogramma onder de 100 ton hijsvermogen dat Demag in de nog jonge fabriek in Zweibrucken vervaardigt.

Het model dat in Wezep wordt getoond is nog een prototype dat afgelopen week speciaal voor de TKD voor het eerst de fabriek werd uitgereden. Met een hijsvermogen van 30 ton opent deze AC 75 nu de AC- kranenlijn, waarmee de AC 95 een plaatsje omhoog klimt. Deze aanvankelijk als 35 tonner uitgevoerde kraan is met extra contragewicht van 2 naar 51/2 ton, opgewaardeerd tot een echte 40 tonner.

De AC 75 is uitgevoerd met een 25 meter lange hoofdmast en is vanuit de enkele cabine op de bovenbouw, van boven verrijdbaar. De machine kan met 20 ton aslast op kenteken aan het verkeer deelnemen. Het op de TKD gedemonstreerde model is uitgerust met een Perkins 210 TI dieselmotor van 211 pk. Maar ook een Mercedes dieselmotor is hierin leverbaar.

Uit deze machinelijn demonstreert Van der Spek ook de 50 tons weg-terreinkraan AC 155 en van Liebherr de snelmontagekraan MK 40.

De drie-assige Demag AC-155 heeft een hoofdmast van 40 meter die met een extra klapgiek nog eens 17,8 meter is te verlengen. De 6 x 4 onderwagen heeft twee gestuurde assen voor.

Reageer op dit artikel