nieuws

Consortia aangewezen voor ontwikkelen uitbreiding Spijkenisse

bouwbreed

Het college van B en W van Spijkenisse heeft twee consortia aangewezen als ontwikkelaar van deelgebieden in het plan Stadspoort. Als de raad akkoord gaat zullen samenwerkingsovereenkomsten worden gesloten,waarin de nadere uitwerking van de plannen wordt geregeld. Als het aan het college ligt, gaat begin 1998 de eerste paal voor de woningbouw de grond in.

Het plan Stadspoort is in een viertal deelplannen geknipt, waarvoor ontwikkelaars plannen konden indienen. Voor de deelplannen Centrum en Haven is gekozen voor de combinatie Multi, bestaande Multi-Vastgoed, ING-Vastgoed en Bouwfonds Woningen.

Stadspoort Centrum gaat 770 woningen tellen, biedt 11.000 m2 ruimte voor detailhandel, 8000 m2 voor supermarkten en warenhuizen, 8000 m2 voor grootschalige detailhandel en eventueel 2000 m2 voor kantoren. Stadspoort Haven omvat 730 woningen en krijgt geen andere functies. De deelplannen Dijk en Carre zijn vooralsnog toegewezen aan de combinatie Muwi/Volker, bestaande uit Muwi Bouwbedrijf, Muwi Vastgoed, Volker Bouw, Mabon en Grontmij.

Stadspoort-Dijk is bestemd voor de bouw van in totaal 1010 woningen. Stadspoort Carre krijgt 945 woningen. Aan de rand van Carre wordt het mogelijk ‘kantoor aan huis’ te houden.

Vinex-taak

Er moeten nog samenwerkingsovereenkomsten worden gesloten, waarin afspraken moeten komen over het doorberekenen van prijsstijgingen en het optimaliseren van de grondopbrengst. Ook de verbetering van de infrastructuur moet er in geregeld zijn. Meer duidelijkheid over de verwerving van gronden, inrichting van de openbare ruimte en de financiele haalbaarheid komen eveneens in deze overeenkomsten aan de orde.

Als de raad akkoord gaat denken de ontwikkelaars een halfjaar nodig te hebben voor een gedetailleerde uitwerking van de plannen.

In de delen Centrum en de Dijk beginnen de bouwactiviteiten. Spijkenisse geeft daarmee als eerste in de regio invulling aan zijn Vinex-taak.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels