nieuws

Commotie over verbouwing van schouwburg

bouwbreed Premium

In Venray is politieke commotie ontstaan over de uitbreiding en verbouwing van de Schouwburg de Beejekurf. Hiervoor heeft Bouwkundig Adviesbureau Complan BV uit Eindhoven een financieel plaatje opgesteld. Volgens Complan kan het werk worden uitgevoerd voor f. 4.300.000. Complan heeft een aannemer achter de hand die het karwei voor dit bedrag klaart. “Wij staan garant voor de prijzen die we berekenen”, zegt een woordvoerder van Complan BV.

De mogelijkheid dat bedrijven uit Venray uit de boot vallen, was voor de VVD-fractie in een recente raadsvergadering aanleiding tot het indienen van een motie waarin werkgarantie vastligt voor de lokale ondernemers. Volgens een verklaring van de directie van de schouwburg, in een plaatselijk blad, komen Venrayse bedrijven in aanmerking als zij binnen het budget van f. 4.300.000 blijven. De werkzaamheden worden openbaar aanbesteed. Dit om, volgens de directeur, elke partijdigheid en vriendjespolitiek te vermijden. Zijns inziens biedt de begroting de nodige ruimte om een goede prijs af te geven.

Reageer op dit artikel