nieuws

Combinatie van beveiliging en communicatie voor terreinvoertuigen

bouwbreed Premium

Vogel Nederland BV, Enschede, geeft op de TKD onder meer informatie over een bijzonder beveiligingssysteem voor terreinvoertuigen. Behalve voor beveiliging en bewaking van kostbaar machinematerieel is het systeem ook geschikt voor communicatie- en logistieke toepassingen.

Een internationale samenwerking van Duitse en Nederlandse bedrijven tracht onder de naam Transport Data met dit Refinder systeem een halt toe te roepen aan het voortdurend groeiend aantal diefstallen van off-road materieel.

De Transport Data Refinder is een uniek beveiligingssysteem dat bestaat uit een elektronische bewakingsunit op off-roadvoertuigen dat in verbinding staat met een netwerk van meldkamers en alarmcentrales in Europa. Door middel van dit geavanceerde signalerings- en meldsysteem is de status van de desbetreffende machine 24 uur per etmaal opvraagbaar.

Via het GPS systeem (global positioning system) en GSM/Mobitex/satellietcommunicatie kan de machine desgewenst continu worden gevolgd. De ondernemer is in staat op elk gewenst ogenblik de positie van zijn machine(s) op een beeldscherm zichtbaar te maken.

Het beveiligingssysteem functioneert tevens als een gewone telefoonverbinding voor de machinist. Bovendien is de Refinder nog uit te rusten met een noodknop, ter extra beveiliging van de bedieningsman.

De in de machine ingebouwde apparatuur beschikt over een eigen noodstroomvoorziening en is uitgerust met in- en uitgangen die beveiligd zijn tegen sabotage. Doordat de machinist alleen nog in contact behoeft te staan met de thuisbasis, wordt oneigenlijk gebruik van de telefoon voorkomen en daarmee worden de communicatiekosten in de hand gehouden.

Het systeem kent een modulaire opbouw en is naar wens uit te breiden met andere aanvullende functies. Transport Data wijst erop dat de Refinder zichzelf terug verdient. Hoewel de premiehoogte in Nederland individueel wordt bepaald, is de ervaring van de organisatie in Duitsland dat forse besparingen op de verzekeringspremies mogelijk zijn.

Reageer op dit artikel