nieuws

BUK-02 test treksterkte van steiger-anker

bouwbreed

Bij steigermontage worden voor de verschillende systemen ankers van uiteenlopende constructie gebruikt. Voor een veilige opstelling van de steiger kan het hierbij gebruikte anker vooraf met behulp van trekbeproevingsapparatuur op treksterkte worden onderzocht.

Daartoe heeft Thyssen Hunnebeck het BUK-02 ankertrekapparaat ontwikkeld dat een grote meetnauwkeurigheid garandeert van de gegeven treksterkte. Het apparaat wordt op de gevel afgesteund met behulp van een druk ring met een diameter van ent 200 mm. Bij belasting van het te beproeven anker wordt hiermee niet alleen de trekkracht van het anker gemeten maar wordt ook het muurvlak binnen de drukring op drukvastheid getest.

De uit chroomstaal vervaardigde BUK-02 wordt geleverd in een stevige opbergkoffer en met een handleiding voor beproeving van de verschillende ankers.

Reageer op dit artikel