nieuws

Bouw wacht goede tweede helft 1996

bouwbreed Premium

In de civiele sector is sprake van evenwicht in vraag en aanbod van uitvoerend uta-personeel. Normaal gesproken is er rond deze tijd druk op de ketel om poen op tijd te ke afronden. Doordat een aantal grote projecten is vertraagd vanwege stagnatie in de politieke besluitvorming, zijn er evenwel op personeelsvlak geen problemen. Bedrijven ke medewerkers die anders aan nieuwe poen zouden moeten werken, nu gebruiken bij de afronding van lopende zaken.

Dit blijkt uit de maandelijkse bouwbarometer gebaseerd op vraag en aanbod van uta-personeel en een peiling onder opdrachtgevers van Brouwer Personeel.

Hoewel er evenwicht is in vraag en aanbod, wil dat niet zeggen dat er ook rust heerst. Vooral in de voorbereiding blijft de vraag naar goede werkvoorbereiders, tekenaars en poleiders groot. Zeker in de voorbereiding is gebrek aan ervaren personeel een remmende factor. Voor de komende jaren is de verwachting dat de beschikbaarheid van goede civiele technici bepalend zal zijn voor de groei van bedrijven. In de bouwsector kan de infrastructuur door een stortvloed aan grote poen de groeimarkt worden.

In de bouwsector is nog steeds progressie zichtbaar in de personele vraag bij architecten. Een goed signaal voor de bouw in het algemeen: activiteiten bij de architecten zijn immers voortekenen voor drukte in de bouw. Calculators en werkvoorbereiders blijven nog steeds veel gevraagd en moeilijk vindbaar. Deze situatie zal naar verwachting voorlopig zo blijven en biedt uitstekende mogelijkheden voor de carriere van deze categorie bouwpersoneel.

Alles bij elkaar wijzen alle tekenen erop dat de bouw een goede tweede helft van het jaar tegemoet gaat.

Reageer op dit artikel