nieuws

Bereikbaarheidsplan Haaglanden gaat files in regio aanpakken

bouwbreed

Het bereikbaarheidsplan Haaglanden wil door forse investeringen de files in de regio te lijf gaan. Morgen zetten minister Jorritsma, de voorzitter van de Kamer van Koophandel Haaglanden Van Iersel en de portefeuillehouder verkeer en vervoer Meijer hun handtekening onder het plan.

Het bereikbaarheidsplan bestaat uit meer dan 200 poen die de komende jaren gerealiseerd moeten worden, waarmee een totale investering van ruim f. 3 miljard is gemoeid. Daarbij is een groot aantal kleinere poen niet meegerekend.

De belangrijkste doelen van het plan zijn het fileniveau voor heel Haaglanden in 2000 terug te dringen naar het niveau in 1993 of zelfs lager. Daarnaast moet het een impuls geven aan de totstandkoming van hoogwaardig openbaar vervoer, waaronder RandstadRail.

Reageer op dit artikel