nieuws

Begin van aanleg nieuwe autosnelweg Eindhoven

bouwbreed

De aanleg van het gedeelte van de autosnelweg A50 tussen Eindhoven en Oss begint volgende week woensdag. De burgemeesters van een aantal gemeenten langs de weg slaan dan in Son en Breugel een eerste paal voor de brug over het Wilhelminakanaal.

Rijkswaterstaat bouwt een deel van de bestaande verbinding uit tot autosnelweg. Bovendien worden rondom enkele dorpen nieuwe omleidingen aangelegd. Het gaat in totaal om 35 kilometer weg. De kosten bedragen ongeveer f. 600 miljoen. De verbinding is jarenlang onderwerp van discussie geweest. De huidige route bestaat vrijwel helemaal uit twee rijbanen. Dagelijks maken er ongeveer 25.000 voertuigen gebruik van. De capaciteit van de weg is daarmee volledig benut. Vertragingen zijn aan de orde van de dag.

De weg loopt nu nog dwars door de dorpskommen van onder meer Son en Breugel en Mariaheide. Dat zijn volgens Rijkswaterstaat ernstige knelpunten. Temeer daar veel vrachtverkeer van de weg gebruik maakt. In Veghel zijn grote bedrijven gevestigd, zoals de mengvoederfabriek Cehave en Campina Melkunie. De weg moet in het jaar 2004 klaar zijn.

Reageer op dit artikel