nieuws

Bedrijvenpool Duitse aannemers voor Nederland

bouwbreed

Acht Duitse aannemersbedrijven gaan een bedrijvenpool vormen om de Nederlandse markt te bewerken. Het idee en de inspanning is afkomstig van Kreis Kleve. Aanvankelijk was er meer belangstelling van bouwbedrijven om de vleugels uit te strekken over de Nederlandse grenzen heen. Uiteindelijk bleef het bij acht bedrijven, het minimale aantal dat nodig geacht wordt, voor een pool. Voor de financiering van het projekt heeft de Nederlandse Bank zich gemeld.

Als de bank overeenstemming bereikt met de bedrijven wordt, vanaf komende herfst, voor twee jaar de Nederlandse bouwmarkt afgestruind. Er zijn inmiddels al contacten met een of meer kenners van de Nederlandse bouwmarkt. Met name de driehoek Arnhem, Nijmegen, Venlo wordt als een uitdagend arbeidsterrein gezien.

Reageer op dit artikel