nieuws

Bedrijfsleven wil een topstadion in Twente

bouwbreed Premium

Het bedrijfsleven in Twente wil een topstadion in de regio. Voor 1 september moet duidelijk zijn of een multifunctionele accommodatie voor FC Twente uit Enschede en Heracles uit Almelo haalbaar is.

Beide clubs zouden er hun thuiswedstrijden moeten spelen. Bovendien dient het stadion geschikt te zijn voor het houden van de andere grote evenementen zoals de jaarlijkse Adriaan Paulen Memorial-atletiekwedstrijden.

Het stadion moet bijdragen aan de positieve uitstraling van de streek, meent voorzitter A. van Leersum van de Kamer van Koophandel en Fabrieken in Twente.

Het initiatief van het bedrijfsleven komt op het moment dat FC Twente bezig is de bouw van een nieuw stadion voor te bereiden ter vervanging van het oude Diekman-stadion. Ook Heracles is aan een nieuwe accommodatie toe.

De initiatiefnemers van het multifunctioneel stadion beseffen dat hun plan tamelijk laat wordt gepresenteerd. “Maar beter ten halve gekeerd dan ten hele gedwaald”, luidt hun devies. Ze vinden dat een topstadion meer kansen op succesvolle exploitatie biedt dan meerdere over Twente verspreide, kleinere accommodaties. In een overleg met de Overijsselse commissaris der koningin, mr. J. Hendrikx, bestuursdelegaties van FC Twente en Heracles, de burgemeesters van Almelo, Enschede en Hengelo hebben Twentse ondernemingen afgesproken dat een podeskundige de haalbaarheid van een Twents stadion onderzoekt. De kosten daarvan neemt het bedrijfsleven voor zijn rekening. De clubs en overheden gaan op hun beurt na welke gevolgen een besluit tot de bouw van zo’n multifunctionele accommodatie heeft voor de verplichtingen die ze zijn aangegaan voor het verwezenlijken van de huidige plannen.

Reageer op dit artikel