nieuws

Baanloze HBO’ers informeren over energiebesparing

bouwbreed Premium

De stichting Premiere leidt werkzoekende HBO’ers op tot energiebesparings- en milieuconsulent. Nadien ke ze de toestand van het energieverbruik en het milieu in kleinere gebouwen doorlichten. Dat gebeurt dan in opdracht van gemeenten, energiebedrijven en bedrijfstak- of koepelorganisaties.

Tilburg, omliggende gemeenten en het energiebedrijf PNEM hebben zich als eerste opdrachtgevers bij Premiere gemeld. De Novem ontwikkelde het plan voor de stichting. Premiere, dat baanlozen de mogelijkheid biedt werkervaring op te doen. Gemeenten en energiebedrijven ke het arbeidsintensieve en dus dure bezoek aan kleinverbruikers uitbesteden aan de stichting. In Tilburg biedt de organisatie tien consulenten via een Melkert-baan tijdelijk werk.

Reageer op dit artikel