nieuws

Architecten Cie. ontwerpt nieuw stadskantoor Zwolle

bouwbreed

Op basis van een Europese aanbesteding hebben B en W van Zwolle het Amsterdamse architectenbureau Architecten Cie. uitgekozen voor het ontwerp van een nieuw stadskantoor.

Op de aanbesteding zijn 44 inschrijvingen binnengekomen, waaronder een uit Engeland; zeven bureaus hebben een presentatie gehouden, waarna de Architecten Cie. met ir. J.D. Peereboom Voller als poarchitect is gekozen.

Het stadskantoor wordt ruim 17.300 vierkante meter groot en biedt met 600 werkplekken plaats aan verreweg de meeste ambtenaren van de gemeente, die nu nog verspreid zitten over verschillende locaties. Het kantoor komt ten zuiden van het NS station in de kantorenwijk Hanzeland en zal daarom ook enige commerciele ruimten bevatten. Volgens planning moet het voorjaar 2000 in gebruik worden genomen.

Reageer op dit artikel