nieuws

Afwikkeling kwestie Maculan in zicht

bouwbreed

Tot en met vandaag kan de Hong Kong and Shanghai Banking Corporation (HSBC) besluiten het Oostenrijkse bouwconcern Maculan van de ondergang te redden. De bank zei eerder zich terug te trekken wanneer de aannemer geen nieuwe investeerders weet te interesseren voor het voortbestaan. Inmiddels hebben twee Duitse bouwbedrijven een voorlopig bod gedaan op twee onderdelen van Maculan.

HSBC overweegt op voorspraak van grootaandeelhouder Alexander Maculan het concern met zo’n f. 31 miljoen steunen. Viervijfde van dit bedrag gaat op aan het wegwerken van de tekorten bij het hoofdbedrijf; het restant is voor de houdermaatschappij bedoeld. Wil Maculan overleven dan moeten schuldeisers die rekeningen tot f. 160.000 bij het bedrijf hebben uitstaan hun vorderingen met 60 procent verminderen. Bedragen die daar boven komen moeten met 80 procent worden verminderd.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels