nieuws

ABB verwerft grote opdracht in Maleisie

bouwbreed

Het Zweeds-Zwitserse elektro- en machinebouwconcern ABB heeft in Maleisie een order van vijf miljard dollar ( f. 8,5 miljard) in de wacht gesleept, de grootste uit de geschiedenis van ABB. Het gaat om de bouw van een waterkrachtcentrale met een vermogen van 2400 megawatt in de rivier de Balui in de Maleisische provincie Sarawak.

De bouw begint eind dit jaar, zo liet ABB maandag weten. In 2002 moet de eerste stroom geleverd worden, die mede bestemd is voor het Maleisische vasteland 1300 kilometer verderop. De elektriciteit zal via kabels op de bodem van de Zuidchinese Zee worden getransporteerd.

ABB leidt het po en levert zes generatoren plus een transmissiesysteem. Het Braziliaanse aannemingsbedrijf CBPO bouwt de stuwdam en de centrale. Verder zijn enkele Maleisische ondernemingen en bedrijven elders uit Azie, Latijns-Amerika en Europa betrokken bij het werk.

De ABB-groep was vorig jaar goed voor een orderportefeuille van $36 miljard (f. 61,2 miljard).

Reageer op dit artikel