nieuws

Zelfstandig Holland Railconsult draait goed eerste jaar

bouwbreed Premium

Holland Railconsult heeft het eerste ‘zelfstandige’ jaar afgesloten met een positief resultaat. Bij een netto omzet van f. 128,7 miljoen werd een netto resultaat behaald van f. 2,9 miljoen, na een investering van f. 3 miljoen in informatietechnologie. Holland Railconsult, het voormalige Ingenieursbureau NS, is net als de Strukton Groep een strategische deelneming van de Nederlandse Spoorwegen NV.

Als marktleider op railinfragebied is het ingenieursbureau betrokken bij alle grote spooruitbreidingen. Men werkt hiervoor onder andere samen met Heidemij Advies voor hsl Oost, Grontmij-de Weger voor Betuweroute en DHV voor hsl Zuid. Net als voor de spooraannemers is ook voor Railconsult NS Railinfrabeheer de grootste opdrachtgever. “Wij voorzien dat dit in de toekomst ook zo zal blijven.”

Om toch minder afhankelijk te zijn van deze grillige opdrachtgever tracht men, soms samen met andere NS-onderdelen, in het buitenland opdrachten te verwerven. “Zo hebben we adviesopdrachten gerealiseerd in Jordanie, Azerbeidzjan en Noorwegen. Daarnaast is Holland Railconsult betrokken bij de bouw van een stalen spoorbrug in het Zweedse Goteborg.”

De toekomst zien de voormalige NS-ingenieurs zonnig tegemoet. De Betuweroute en de flitstreintrajecten zullen de omzet de komende jaren verder opdrijven. Voor het lopende jaar gaat men uit van een lichte omzetstijging. “Het rendement zal daarbij op ongeveer hetzelfde niveau uitkomen als in 1995 (20 procent REV).”

Reageer op dit artikel