nieuws

Werkgevers steunen plan noordelijke ‘Zuidtangent’ route

bouwbreed Premium

De Werkgeversvereniging Noord is zeer ingenomen met de aanvullende startnotitie ‘Zuidtangent’, de door Rijkswaterstaat gedachte afslag/weg tussen de A7 Drachten-Hoogezand en de A28 Haren-Assen. Deze nieuwe route zou straks vanaf de A7 via Haren richting Hoogezand moeten lopen, om zo de stad Groningen te ontlasten van veel doorgaand verkeer. In de tot nu toe door Rijkswaterstaat gepresenteerde plannen werden alleen oplossingen voorgesteld die denkbaar zijn op de huidige ringweg in de stad Groningen. In de aanvullende startnotitie worden nu ook de mogelijkheden ten zuiden van de stad in ogenschouw genomen, zo constateert de werkgeversvereniging verheugd.

Wel vindt de organisatie het een gemis dat er geen plannen bestaan voor een mogelijk trace aan de noordkant van de stad Groningen. Dit zou volgens de werkgevers meegenomen moeten worden in het onderzoek.

Aangezien de toekomstige wegwerkzaamheden aan de ringweg door de stad Groningen veel oponthoud voor het verkeer met zich mee zullen brengen, kan een noordtrace uitkomst bieden voor het doorgaande verkeer.

Reageer op dit artikel