nieuws

Voorn en Koning in handen van Unica

bouwbreed

De Unica Installatiegroep in Zwolle heeft de Bodegraafse installatiebedrijven van Voorn en Koning overgenomen. Unica had al een belang van 49 procent in deze bedrijven. Gezien de goede marktpositie van Voorn en Koning zijn nu ook de resterende aandelen overgenomen.

De activiteiten van de vier Bodegraafse bedrijven – werktuigbouwkundige en elektrotechnische installaties, service en onderhoud – sluiten naadloos aan bij die van Unica. Het gaat om Voorn en Koning Industrie- en Handelsonderneming BV, Elektrotechniek BV, Airconditioning en Verwarming BV en het Friese dochterbedrijf Gebr. Bijlsma. De huidige directieleden, H. Voorn en F. Koning, zullen terugtreden maar aan de bedrijven verbonden blijven als directie-adviseur.

Door de uitbreiding met Voorn en Koning en Gebr. Bijlsma, waar in totaal 150 mensen werkzaam zijn, stijgt het aantal werknemers van Unica tot 850. De gezamenlijke omzet bedraagt f. 170 miljoen.

De drie overige bedrijven van Voorn en Koning zijn niet bij de overname betrokken. Zij blijven voortbestaan onder de huidige directie. Het gaat om Voorn en Koning Staal en Machinegebouw BV, Transporttechniek BV en Voorn en Koning Trading BV. Dat laatste onderdeel houdt zich bezig met de verkoop van lampen en het recyclen van oude gasontladingslampen.

Reageer op dit artikel