nieuws

Unidek wil certificaat dakplaten ‘omruilen’

bouwbreed

Unidek Bouwelementen BV vraagt aan BDA INTRON het certificaat van technische goedkeuring voor kaal EPS (geexpandeerd polystyreen) in combinatie met bitumineuze dakbedekking CTG-059/3 in te trekken en van toepassing laten zijn op een nieuwe dakplaat Dijkotop MC. Unidek te Gemert baseert het verzoek op de overtuiging, dat het toepassen van ongecacheerde dakisolatie in combinatie met volledig gebrande bitumineuze dakbedekking geen wezenlijke bijdrage levert aan kwalitatief verantwoorde dakconstructies.

Het KOMO attest-met-produktcertificaat/Certificaat van Technische Goedkeuring CTG-059/3 geldt namelijk voor de Unidek Dijkotop-platen en klapbanen van EPS. De aanvrage voor intrekking komt niet toevallig uit de lucht vallen. Unidek heeft namelijk een beter alternatief ontwikkeld en op de markt gebracht. Dit betreft de Dijkotop MC. Het is een EPS 20 SE-plaat, die aan een zijnde is voorzien van een speciale cacheerlaag van glasvlies, die bestand is tegen het eventueel branden van een bitumineuze toplaag.

Deze cacheerlaag heeft geen overlap. De nieuwe dakplaat wordt binnenkort opgenomen in de CTG-059/3. De Dijkotop MC-plaat is door Unidek Bouwelementen te leveren als een vlakke plaat met de afmetingen 1000 x 1200 mm en als klapbaan van 1000 x 3000 mm. Beide zijn met afschot uit te voeren. De Dijkotop MC-platen zijn tamelijk gemakkelijk te recyclen omdat ze in oorspronkelijke staat geen bitumen bevatten.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels