nieuws

TNO en SBR openen informatiepunt bouwregelgeving

bouwbreed

TNO Bouw en de Stichting Bouwresearch (SBR) hebben een informatiepunt op het gebied van de bouwregelgeving geopend. Het Bouwregelgeving Informatie en AdviesCentrum (Briac) geeft in principe binnen 48 uur antwoord op vragen over de juiste toepassing van de Woningwet en het Bouwbesluit. Briac is gevestigd bij de SBR in Rotterdam.

De vragen ke worden gesteld per fax of per e-mail en worden schriftelijk beantwoord. Er wordt in principe een vaste vergoeding van f. 50 per vraag voor deze service berekend. Als een vraag erg omvangrijk is ontvangt de aanvrager vooraf een offerte.

Vragen en antwoorden worden door Briac anoniem opgeslagen in een database en periodiek gepubliceerd. Op termijn zal de database ook toegankelijk zijn voor gebruikers uit de bouwwereld, bijvoorbeeld via Internet.

Reageer op dit artikel