nieuws

Striptease van Haags Transitorium

bouwbreed

Tot op het stalen skelet uitgekleed: het Transitorium in Den Haag. In nog geen drie maanden tijd is kantorenkolos gestript. Nog even en dan kan met de metamorfose van het eens foeilelijke en dominant aanwezige toren in het Haagse centrum worden begonnen.

Het Transitorium wordt volgens een ontwerp van de Amerikaanse architect Michael Graves tot een dubbele kantoortoren met spitse daken van 104 meter omgevormd. Het nieuwe gebouw gaat onder de aansprekende naam ‘Castalia’ een deel van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) huisvesten. Het ‘Castalia’ maakt onderdeel uit van het bouwplan ‘De Resident’. Hierbij gaat het om de realisering van tien kantoren, vijf appartementengebouwen en drie parkeergarages. Kosten: ober de half miljard gulden.

De werkzaamheden worden door de aannemerscombinatie BAM-TBI uitgevoerd. De ontwikkeling is in handen van MAB en Bouwfonds Financiering Vastgoed. Binnen vijf jaar moet de totale klus zijn geklaard.

Reageer op dit artikel